Disa këshilla për cdo student që mendon të studioj jashtë vendit!

Ne njerëzit nuk jemi perfekt dhe mësojmë nga gabimet tona.
Nëse jeni student dhe ende po mësoni ose planifikoni të studioni jashtë vendit, është koha e duhur për t’u përgatitur për sfidat që ju presin në një të ardhme të afërt!

  • ▪️ Planifikojeni buxhetin tuaj para se të shkoni në vendin e ri.

  • ▪️ Hulumtoni mundesitë tuaja të akomodimit

  • ▪️ Zhvilloni aftesitë e gjuhes angleze, do të ju ndihmojë të komunikoni dhe studioni më shpejtë dhe më lehtë.

  • ▪️ Sigurohuni që të keni sigurim shëndetësor valid të atij shteti.

  • ▪️ Dilni jashtë zonës tuaj të rehatisë dhe merrni pjesë në seminare dhe aktivitete shoqërore

  • ▪️ Ndërtoni rrjete mbështetëse, mbani kontakte si me njerëzit që takoni në vendin e ri ashtu edhe me njerëzit nga vendi juaj i lindjes.

  • ▪️ Mësoni sa orë pune ju lejohet dhe gjeni një punë të përshtatshme.

  • ▪️ Bëni miq dhe argëtohuni!